De vlag uit voor 10 jaar OLD!!

Op 23 juni aanstaande is het feest in Voorthuizen!

Want de samenwerkende kerken in ons dorp vieren dan voor de tiende keer de jaarlijkse Openluchtdienst op het Oranjeterrein. Elk jaar opnieuw hebben we deze gemeenschappelijke viering beleefd als een feest van alles dat ons samenbindt als plaatselijke Christenen – want dat is veel meer dan wat ons scheidt.

Een interkerkelijke werkgroep is al maanden bezig er ditmaal een extra feestelijk tintje aan te geven. De voorgangers van 10 samenwerkende kerken zijn al bijeen geweest om zich te bezinnen op het thema en het programma. En ik kan u wel vast verklappen dat je na afloop van de dienst niet gelijk naar huis moet gaan want dan volgt er nog een klapstuk waar jong en oud van kunnen genieten.

Normaal gesproken spoeden we ons op zondag allemaal naar onze eigen gemeente op verschillende plaatsen in het dorp of daarbuiten. Het is altijd wat pijnlijk om betrokken mede-gelovigen te passeren die een andere kant op gaan dan jou. De kerkelijke verdeeldheid is een erfenis waar we mee worstelen en die ons getuigenis ondermijnt.

Maar eens per jaar gaan we allemaal dezelfde kant op met duizenden mensen. En samen zingen we eensgezind de lof tot onze Heer onder een open hemel, de mooiste kathedraal die er is.

Dit jaar vieren we dat we dat al tien jaar in goede harmonie mogen doen. Persoonlijk beleef ik het altijd als een voorproefje van wat er komen gaat wanneer een menigte die niemand tellen kan uit alle landen en volken voor Gods troon Hem zullen aanbidden. Daar gaat het uiteindelijk naar toe en we zien ernaar uit met reikhalzend verlangen. Mooi toch om daar ook nu al iets van te mogen beleven, heel concreet en plaatselijk met iedereen de Christus liefheeft.

Het is een feest dat je niet wil missen.  Je zou er best de vlag voor kunnen uithangen en al helemaal als dat een echte Voorthuizense vlag is! Dat gaan we zeker doen op het Oranjeterrein.

Ds Henk van der Velde
NGK De Ontmoeting
Kerk aan het Plein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *