Voorthuizen Viert Veelkleurigheid

De 10e Open Lucht Dienst in Voorthuizen wordt voorbereid. Zo’n 10e editie mag best een feestelijk tintje krijgen. En dat gebeurt dan ook! Want we zijn blij. Blij dat we als Voorhuizense kerken in ieder geval één dienst per jaar sámen vieren! Is het erg dat we de rest van het jaar onze eigen diensten houden? Ik denk het niet. Want ondanks de verschillen, hebben we één Verlosser: Jezus Christus! En daarin vinden we elkaar. En dat ieder dan zijn eigen ‘kleur’ heeft? Dat kun je jammer vinden. Maar die veelkleurigheid kan ook iets heel moois opleveren.

Als een regenboog zou bestaan uit één kleur, was ie veel minder mooi. Juist de combinatie van kleuren maakt een regenboog zo prachtig en daardoor kijkt iedereen er naar. Wat een uitdaging om als Voorthuizense kerken op een kleurige regenboog te lijken. Want die regenboog vertelt ons dat we een God hebben die een Pappa voor ons wil zijn: ‘Een boog in de wolken als teken van trouw, staat boven mijn leven, zegt: Ik ben bij jou!’

De Open Hof, Jaap van Middendorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *