Waardering

Als Nieuw Apostolische Kerk Voorthuizen, willen we deze gelegenheid aangrijpen om onze waardering uit te spreken. Waardering voor organisatie, ruimte, helpende handen, beschikbaar gestelde middelen (tijd, geld enz.), ideeën en boven alles misschien wel: luisteren naar elkaar. Waardering ook voor het feit dat we invulling mogen geven aan onze Openluchtdienst met elkaar. Maar niet alleen de dienst: ook het kinderwerk, mogelijk gemaakt door vrijwilligers uit de verschillende kerken. Kortom: teveel om op te noemen: 10.000 redenen, (Opwekking 733).

We zijn allemaal anders als mens, daarom waarschijnlijk ook als kerk. Maar ergens hebben we een gemeenschappelijke factor, namelijk ons geloof in Jezus Christus, zoon van God. Dat maakt ons dan toch hetzelfde in die zin dat we samen de kerk van Christus mogen én willen vormen.

Eén dag per jaar komen we om die reden samen voor een dienst in de open lucht. Dit jaar voor de tiende keer, dat brengt ons in een feestelijke stemming en reden genoeg om feest te vieren denken we.

Tien jaar zijn we samen op weg. Prachtig dat dit in ons mooie dorp tot stand mocht komen, nadat we al eerder als gezamenlijke kerken de dodenherdenking met elkaar vorm gaven.

In de bijbel zien we vaker dat tien gebruikt wordt als getal van de volheid, bijvoorbeeld de tien maagden of tien melaatsen, maar ook tien geboden of leefregels.

Ieder mag de viering op zijn of haar eigen manier beleven, die ruimte is er: we zijn vrij in onze beleving, vrij in onze viering. Het stemt ons dankbaar, dat wij als één grote gemeente, met verschillende achtergronden, dicht bij elkaar mogen staan.

Dankbaarheid en waardering zijn passend, het mág bijzonder genoemd worden, die gezamenlijke openluchtdienst in Voorthuizen!

 

André Schouwenaar,

voorganger Nieuw Apostolische Kerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *