Er ligt een cadeau voor u klaar

Een cadeau krijgen, een geschenk ontvangen of geven. De meeste mensen worden blij van beide, vooral ook het ontvangen van een cadeau (alhoewel de inhoud er zeer zeker mee te maken heeft). Vaak gaat het om een speciale gelegenheid waarom men een cadeau krijgt. Bijvoorbeeld bij een verjaardag of een jubileum of wanneer we een bepaalde prestatie hebben geleverd en we worden dan hiervoor beloond of erkend met een cadeau.
Wat nu als u zorgvuldig een cadeau heeft uitgezocht en er veel voor betaald heeft en de persoon aan wie u het geeft zegt: ‘ik hoef het niet’, en ‘ik open het pakje niet’, ‘hou het maar’. Of misschien zegt die persoon zelfs : ‘ik verdien het niet’, wat de reden ook is, het cadeau dus niet wil aannemen zonder ook maar de inhoud van het cadeau te kennen.
Ik geloof dat dat het geval is bij veel mensen. Dat er in onze levens vele ongeopende pakketjes liggen.

Wist u dat God een geschenk voor ons heeft? Voor ons allemaal! Ja u hebt het goed gelezen. Er ligt een groot cadeau voor u klaar om in ontvangst te nemen en te openen .
Johannes 3:16-17 zegt: 16 ‘Want God houdt zoveel van de mensen, dat Hij zijn enige Zoon aan hen heeft gegeven. Iedereen die in Hem gelooft, zal niet verloren gaan, maar zal het eeuwige leven hebben. 17 Want God heeft zijn Zoon Niet naar de wereld gestuurd om de mensen te veroordelen, maar om door Hem de mensen te redden’.
We krijgen dit zomaar. Niet omdat we jarig zijn, of vanwege een presentatie, nee, gewoon voor wie we zijn. Ja, jij met die vriendelijke glimlach, u met die grijze haren, jij die pijn en moeite heeft met het leven, u die moeite heeft de wereld inclusief uzelf te accepteren, jij die zo in zichzelf gekeerd bent.

Jij bent goed genoeg om Zijn cadeau van liefde en vergeving te ontvangen, jij met al je tekortkomingen, zwakheden en gebreken. Jij ! God heeft jou op het oog om Zijn cadeau met jou te delen. Pak het maar uit, en geniet van de inhoud….
Wat zit er in jouw pakket? Vergeving, je mag met een nieuwe bladzijde beginnen, je wordt Gods zoon of dochter. Hij biedt jou het eeuwige leven aan, vrede en rust waar je naar op zoek bent. En nog veel meer.

Het is voor jou! En het kost je niets. Laat Zijn cadeau niet ongeopend, geef het niet terug, accepteer het en neem de inhoud daarvan ter harte.
Naast Gods liefdesgave is ook het leven, vriendschappen, familie, gezondheid, de mogelijkheid om te kunnen ruiken, horen, voelen, proeven en zien een enorm groot cadeau. We hebben vrijheid van geloofsuiting, boeken om te lezen, christelijke muziek om naar te luisteren, we kunnen samen komen met geestelijke broers en zussen als Gods familie, wauw wat een cadeaus! Laten wij dit niet als vanzelfsprekend vinden.
En mag ik ons aanmoedigen om het leven te omarmen met alles wat God ons geeft en hier dankbaar voor te zijn, er van te genieten en hiervan uit te delen aan anderen?

Hindrik van Dijken
Evangeliegemeente De Kandelaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *