Openluchtdienst 2022

Kijk de dienst terug:

We kwamen nog een voorwerp tegen op het terrein:

Herkent u, herken jij deze paraplu, laat het dan even weten aan info@openluchtdienstvoorthuizen.nl


Nagenieten van de openluchtdienst 2022?

Foto’s van de aanloop naar de dienst

Tijdens de dienst

Kinderen

Koffie na de dienst

Terrein weer schoon opleveren

Foto’s van Openluchtdienst. Mede dank aan Carly Hamoen.

 

Link naar de liturgie

 http://openluchtdienstvoorthuizen.nl/wp-content/uploads/2022/06/liturgie.pdf 


De Openluchtdienst gaat door!

De openluchtdienst op 26 juni om 10.00 uur gaat door! We hebben de weersverwachtingen erbij gepakt. Het is droog bij de opbouw en tijdens de dienst met af en toe zon!

Houdt morgenochtend de berichten nog in de gaten. Maar de verwachting is, dat we dit jaar gewoon weer op de normale 4e zondag van juni een mooie openluchtdienst mogen beleven. Gul en Gastvrij!

Voorgangers: Atze Buursema (Kerk aan het Plein), Rien Teeuw (Hervormde Gemeente) Arjan Berensen (Gereformeerde Kerk).

Ook Oekraiense gasten zijn hartelijk welkom. De dienst wordt vertaald! Meld je bij de Oekraiense vlag op het terrein.

 

Openluchtdienst in de Barneveldse krant

 

Predikanten openluchtdienst Voorthuizen op het Bucnkmanplein. Van lInks naar rechts: Atze Buursema, Rien Teeuw en Arjan Berensen.
Voorgangers openluchtdienst Voorthuizen op het Bunckmanplein. Van links naar rechts: Atze Buursema, Rien Teeuw en Arjan Berensen. (Foto Barneveldse Krant)

Vandaag staat een interview met de voorgangers in de Openluchtdienst in de Barneveldse krant. Een mooi leesbaar stuk over verbinding, samenwerken, gul en gastvrij zijn. Met een uitnodiging om deze keer weer massaal te komen om samen te vieren. Feest van kerkelijke verbinding.

link naar het hele artikel

Kinderen tijdens de dienst

Tijdens de dienst is het gebruikelijk, dat wij zorgen voor een plezierige tijd voor de kinderen. Dat doen wij elk jaar door de kinderen tot groep 1 van de basisschool (tot ongeveer 4 jaar) op te vangen in de crèche. De kinderen van de basisschool gaan na het eerste deel van de dienst, naar het kinderwerk.

Dit jaar doen we het anders. Iets anders.

Kinderen van groep 1-5 gewoon kinderwerk

Voor de kinderen van groep 1 tot en met groep 5 verandert er niets. Zij kunnen gewoon met hun ouders in de dienst plaatsnemen. Tijdens de dienst wordt aangegeven, als je naar knutselclub gaan. Daar hebben ze een heel leuk werkje, wat je mag maken. Wat het wordt, verklappen we nog niet.

Kinderen van groep 6 – 8

We merkten, dat knutselen en op die manier bezig zijn tijdens de dienst voor deze groep minder leuk was, dan voor de jongere kinderen. Daarom hebben we besloten, dat jullie gewoon in de dienst mogen blijven.

De jongsten onder onze kinderen

Voor de jongste kinderen tot 4 jaar, hebben we geen crèche dit jaar. Om twee redenen:

1. Er was geen vrijwilliger die dit onderdeel kon invullen en opzetten

2. We hoorden van ouders, dat er eigenlijk wel behoefte was, om de jongste kinderen gewoon lekker bij zich in de dienst te houden.

Daarom hebben we besloten om een gedeelte in te richten voor ouders met jonge kinderen (0 -4 jaar) Daar staan de stoelen wat wijder uit elkaar. Daar houden we ruimte voor de kids om lekker rond te rennen en plezier te maken.

Dus neem gerust uw kinderen mee. Er is ook plaats voor hen!


Wij zoeken hulp

Voor de komende openluchtdienst zijn wij nog op zoek naar hulp. Wij zoeken mensen die ons kunnen helpen met:

– Het bakken van taart om Gul en Gastvrij uit te kunnen delen bij de koffie na afloop van de dienst

– het opbouwen van het terrein

– het afbreken van het terrein.

En als je ons kunt helpen bij het opbouwen en afbreken en een taart bakken, dan krijg je van ons een leuk bedankje.

Geef je op als je voor een, twee of drie van onze vragen hulp kunt aanbieden. info@openluchtdienstvoorthuizen.nl


 

Thema: Gul en Gastvrij

We leven in een tijd van onrust. Wat is nieuw? Misschien vooral, dat we er meer over horen? Of dat het nu echt ín Europa plaatsvindt. Vier landsgrenzen van ons verwijderd, woedt een oorlog.

En opnieuw wordt ons de vraag gesteld: wat doet het ons? En wat doen wij ermee? En wat mooi om te zien, dat de huizen opengaan. Dat de armen open gaan. Eten, drinken en kleding worden gedeeld. Geld gegeven.

Voorhuizen heeft een aantal jaar geleden een dorpsvisie gemaakt. Daar kwamen een aantal belangrijke kernwoorden voorbij, waaraan je Voorthuizen (de Voorthuizenaar) zou kunnen herkennen: Gezellig, gemoedelijk, respectvol, open, dorps, veilig. Maar ook Gastvrij is een belangrijk kernwoord. Wat wil je ook met al die toeristen.

Het thema voor de Openluchtdienst van dit jaar is: Gul en Gastvrij.

De voorgangers zeggen over dit thema:

“In de bijbel, in het boek waar Johannes een weergave geeft van de geschiedenis, worden ruim 5000 mensen worden door Jezus gevoed. Opvallend daar is dat veel van die mensen bij Jezus komen niet zozeer om wie Hij is, maar om wat Hij geeft. Aan het eind van het hoofdstuk zie je dat ook veel mensen teleurgesteld zijn in Jezus en Hem verlaten. Maar wat nog meer blijkt is, dat geloof of geen geloof voor Jezus geen belemmering om hen allemaal te willen voeden. Net zoals zijn Vader de zon laat opgaan voor alle mensen, net zo wil Jezus voedsel geven aan alle mensen, gelovig of niet gelovig. Dit is de gulheid en gastvrijheid van onze Heer!”

Zie je wat dat betekent? Bij de Heer is iedereen welkom, zwart, wit, geel, oud, jong, man, vrouw, gelovig, niet gelovig, gevlucht, of al sinds je geboorte Nederlander, rijk, arm, … En ieder krijgt niet een klein stukje, maar totdat ie genoeg heeft: Gul … en … Gastvrij.

Daar gaat het over op 26 juni 2022. We beginnen om 10.00 uur. Je mag weer gewoon komen, zonder afstandsregels.

Wees welkom!


We gaan weer aan de slag

We hebben weer vergaderd. Het thema is gekozen. We houden u op de hoogte met betrekking tot de gezamenlijke Openluchtdienst van 2022, die zal plaatsvinden op 26 juni.