Openluchtdienst 2017

Het thema Wie Regeert?
Met als voorgangers: Peter Breure, Leo Smelt en Hindrik van Dijken.

De organisatie kijkt tevreden terug op deze fantastische dag. Allen bedankt voor uw hulp en voor uw aanwezigheid. We wensen en bidden dat God in Voorthuizen, Nederland en heel de wereld gezamenlijk groot gemaakt mag worden! We organiseren volgend jaar met alle plezier weer een openluchtdienst! Tot dan!

Wilt u de OLD nog eens meemaken:

Na afloop koffie in het zonnetje

De muzikale begeleiding

Tijdens de dienst

Het kinderwerk

Voorthuizen stroomt massaal toe

De opbouw, klaar voor de bezoekers

 

Een bezoeker met een verhaal

Als je onderweg bent van Veenendaal naar Hoogeveen en je ziet dan de borden Openluchtdienst Voorthuizen, wat doe je dan?
Je overnacht op het terrein van de Oranjevereniging zodat je de volgende dag de eerste bezoeker bent.
En dan help je eerst nog mee met opbouwen!!!
Na de dienst was deze bezoeker erg gesterkt. Hij zit op dit moment in een moeilijke situatie. De preek sloot precies bij hem aan.

Volgend jaar is hij er in ieder geval weer bij! Vanaf de opbouw, zo beloofde hij!

Toeval, of ‘Wie Regeert?’
Prachtig verhaal toch?

 

Vandaag (zaterdag) om 12.00 uur hebben we het besluit genomen!

Morgen zijn de weersomstandigheden ideaal voor de openluchtdienst!
Graag heten we u welkom om 10.00 uur! Roelenengweg 27, Voorthuizen.

Ps. Houd altijd deze site en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

 

Openluchtdienst Voorthuizen

3 september om 10.00 uur.
Oranjeterrein Roelenengweg 27, Voorthuizen.
Voor de kinderen van de basisschool is er kinderwerk.
Voor de kleinsten is er oppas.

Komt u met de auto of de fiets volg de instructies op van de verkeersregelaar. Wilt u iemand afzetten die slecht ter been is, meldt u dan ook bij de verkeersregelaars.

U bent van harte welkom!

Gebedssamenkomst

Agenda: Samen met het organisatieteam bidden voor de openluchtdienst op 3 september.
Tijd: Dinsdag 29 Augustus, 19.30 uur – 20.30 uur
Locatie: De Kandelaar, De Ruijterlaan 4 te Voorthuizen

Openluchtdienst uitgesteld

En zo stonden we dan op zondag 25 juni om 6.45 uur bij ’t Trefpunt. Het regende, dus we waren maar onder het afdak gaan staan. Voorgangers, organisatiecommissie, helpers, geluidsmannen. We probeerden de moed er nog in te houden. Onze weerradars van allerlei merk en soort, gaven aan dat het na kwart over zeven á half acht, droog zou worden… Maar ja, iedereen wist ook dat motregen niet op buienradars te zien is. Zelfs niet op de motregenradar. Dat is niet precies genoeg. En om 8 uur zou volgens enkele radars alweer een bui opsteken…

Een ding was duidelijk, op tijd beginnen met het opbouwen, dat zou niet lukken. Welke scenario’s restten ons eigenlijk.

Als we na acht uur zouden beginnen zouden we niet om 10.00uur klaar zijn met opbouwen. Ergens binnen gaan zitten, dan zouden we mensen teleur moeten stellen, want waar vind je een locatie voor 2500 mensen?

De spanning liep hoger op. Wat is – in deze – wijsheid?

We hebben ons heil gezocht in een gebed voor de dag. Wie Regeert? is toch het thema. Laten we ons dan ook op Hem richten! God regeert!

Na het gebed, hebben we contact gezocht met Meteogroup in Wageningen. De weerman was heel eerlijk: tot 10.30 uur kon hij nog zien dat de buienkans afnam, maar dat wilde niet zeggen, dat we dan geen nattigheid zouden krijgen. Maar het moeilijkste stuk zou hem na 10.30 uur zitten, dan wezen de verschillende weerkaarten toenemende bewolking en buienkans aan.

Op basis van deze informatie hebben we als organisatie moeten besluiten om de Openluchtdienst, voor het eerst in onze geschiedenis, niet door te laten gaan. We zouden tijdens de opbouw niet voldoende droog weer hebben. Het risico zou te groot zijn dat de apparatuur, de instrumenten en alles wat behoorlijk geld kost, niet droog zou kunnen blijven. En de 2500 stoelen droog klaar hebben staan…Verder was de kans te groot, dat we tijdens de dienst – als we nog maar net goed en wel aan de gang zouden zijn – door een kleinere of grotere bui zouden kunnen worden getroffen. Met pijn in ons hart, namen we dit besluit. Een goed besluit.

Meteen is plan B in werking gesteld. (sociale) media etc. geïnformeerd en om 8.15 stond de eerste versie van de bijdrage op de site van de Barneveldse Krant (super!)

Op 3 september hebben we een nieuwe kans om een prachtige feestelijke dienst te hebben met elkaar. Laten we beseffen, dat ook die datum afhankelijk is van Hem, Wie regeert? Wij zijn alweer aan het aftellen. En u bent van harte uitgenodigd. U zult wel weer van ons horen en zien!

Facebook Actie

Bezoekers van heinde en verre hebben we zondagmorgen 25 juni moeten teleurstellen. Die ochtend stonden deze mensen, helemaal uit LIMBURG te wachten bij ’t Trefpunt om de openluchtdienst mee te maken. Weet iemand wie dit zijn?

Zij mogen een foto naar ons sturen met hun camper met kenteken. We willen we hen verrassen met een gratis overnachting met een diner  aangeboden door chaletpark ‘Het Hunnenbos’ in Voorthuizen.  Zo kunnen zij alsnog bij de openluchtdienst op 3 september aanwezig zijn!!

Graag ontmoeten wij hen met u allen op 3 september in Voorthuizen. #WieRegeert?
Info@openluchtdienstvoorthuizen.nl

OPENLUCHTDIENST GAAT NIET DOOR!!

Beste openluchtdienstbezoeker!

Helaas hebben we in overleg met meteogroup moeten besluiten om de openluchtdienst NIET door te laten gaan.
3 september willen we u graag ontmoeten op het oranjeterrein.

 Openluchtdienst 25-06-2017 Oranjeterrein Voorthuizen

De dienst is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.
Muziekale begeleiding wordt verzorgd door een gelegenheidscombo uit de verschillende kerken.
Voor kinderen jonger dan 4 jaar wordt oppas in het Trefpunt georganiseerd.
Voor de kinderen van de groepen 1 tot en met 8 van de basisschool gaan tijdens de dienst naar de kindernevendienst op het Oranjeterrein.
Tijdens de dienst zal een collecte worden opgehaald ten behoeve van de onkosten.

Afgelopen Zaterdag

17 juni waren er verschillende koningen en koninginnen op de markt in Voorthuizen. Een aantal ging op de foto voor WieRegeert.
(Met toestemming van de ouders / begeleiders geplaatst)

Gebedssamenkomst voor de Openluchtdienst

De gebedssamenkomst voor de Openluchtdienst is dit jaar op 12 juni
Plaats: De Kandelaar, De Ruiterlaan 4.
19.00 uur Kerk open
19.15 koffie/thee
19.30 uur start gebedssamenkomst

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze gebedssamenkomst

Koningsdag Optocht

Foto’s van de openluchtdienst aankondiging tijdens de koningsdagoptocht.

Openluchtdienst 2017 het thema en het logo.

Op 25 juni 2017 zullen we weer een openluchtdienst organiseren. We hopen weer veel mensen te ontmoeten. Liefst meer dan vorig jaar, toen 2600 mensen de dienst bezochten. Daarmee uitstralen, dat we ongeacht in welke kerk we elke zondag bij elkaar komen, dezelfde God willen dienen en eren.
Dit jaar is het thema: Wie regeert. Met een bijpassend logo.

Een logo, waar je vaker naar moet kijken om het helemaal te zien.

Met een thema als: Wie regeert, zie je in het logo direct een kroon. De kroon van een koning. De koning die regeert! In deze tijd worden we vaker geconfronteerd met regeerders, waarover wij onze wenkbrouwen optrekken. We kunnen denken aan de Turkse President, de Russische President, maar ook de Amerikaanse president. Maar ook in ons land hebben we juist verkiezingen gehad. Zijn wij bang? Zijn we boos op bevolkingsgroepen? Teleurgesteld in regeringen? En wie krijgen wij de komende vier jaar aan de macht? Wie regeert ons de komende vier jaar. Wie regeert?

We zakken een laag dieper in het logo. Kijkt u nog maar eens: die kroon. Is dat eigenlijk wel een kroon? Die spetters aan de uiteinden van de punten van die kroon dan? En daarmee zitten we op het niveau van de tweede laag. De golven van de zee. Hoe staat het met u? Storm en hoge golven overspoelen uw leven? Hebben we nog wel het zicht op de kust? Op de haven, wordt het ooit rustig? Wie regeert uw leven eigenlijk? Gaat de storm nog liggen? Is er iemand in de wereld die de storm en de wind kan temmen?

En de laatste laag. Als we nog eens naar het logo kijken, zien we 5 mensen, die omhoog kijken. Wat zien zij? Wie regeert?

Meteen een uitnodiging om te komen op 25 juni. Welkom.