Openluchtdienst 2019

Om nog even na te genieten: Openluchtdienst 2019

Een aantal foto’s en video’s van de dienst. Voor mensen die toegang hebben tot facebook. daar zijn nog meer foto’s te vinden op de pagina van de openluchtdienst.

De opbouw

De bezoekers stromen toe

tijdens de dienst

Kinderwerk tijdens de dienst

Bij een feest hoort gebak

Trinity na afloop vergrootte het feest nog even.


Een aantal video’s voor de sfeerimpressie

Na de dienst

 

 

De dienst


De opbouw


Trinity treedt op bij de Openluchtdienst 2019

TrinityHet hoge woord mag er dan eindelijk uit. Er gingen allerlei geruchten over wie de mistery guest zou zijn tijdens de openluchtdienst.

Met trots mogen we op de valreep bekend maken, dat Trinity zal gaan optreden aan het einde van de openluchtdienst. Tijdens de dienst zal Trinity alvast een lied laten horen. Het optreden zal voor jong en oud een feestje zijn.

Trinity, voor mensen die ze niet kennen, is in staat om Peruaanse en Zuid-Amerikaanse Folk samen te laten gaan met Afrikaanse ritmes.

Trinity heeft een link met Voorthuizen. Drie van de bandleden zijn zoons van ds. Leo Smelt. Een van hen is ook nog de schoonzoon van ds. Henk van der Velde! ds. Smelt zeg hier zelf over in zijn bijdrage aan de liturgie:

“Extra mooi voor mij dit jaar is dat ik er weer zelf heen kan lopen en dat onze zoons met hun band TRINITY ook hun bijdrage zullen leveren.”


De jubileumeditie van de Openluchtdienst is op 23 juni 2019

Starttijd: 10.00 uur

Voorgangers:

  •  Henk van der Velde
  •  Atze Buursema
  •  Wim van der Vegte

Met medewerking van de Zandkunstenaar.

Veel en professioneel begeleide zang en muziek

Houdt de media in de gaten. We laten vlak voor de dienst weten wie nog meer helpt om deze jubileumeditie echt onvergetelijk te maken. Op dit moment kunnen en mogen we niets meer zeggen.


Even voorstellen: de muzikale begeleiding

We hebben dit jaar een bijzondere groep mensen die op professionele wijze de dienst zullen ondersteunen. Van links naar rechts: Jonathan, Noortje, Niek, Lotte, Bert, Sjoerd


In het Nieuws

Ook dit voorjaar is de Openluchtdienst weer meermalen in het nieuws geweest.

Lees hier het artikel in de Barneveldse Krant. Klik op de foto.

Op de Foto vlnr (met de juiste namen): Henk van der Velde, Wim van der Vegte en Atze Buursema. (dit in tegenstelling tot de namen in de krant)

Lees het artikel in de Barneveld Vandaag waar een aantal werkgroepleden is geïnterviewd.

In het zomerblad van visitvoorthuizen, ‘Verrassend Voorthuizen’, is het een en ander te lezen over deze editie van de Openluchtdienst.


Zandkunstenaar in de Openluchtdienst

De eerste speciale gast, die een bijdrage levert in de jubileumeditie van de Openluchtdienst is bekend. Voor hen die het blad Verrassend Voorthuizen in de bus kregen en het interview hebben gelezen is het al bekend. “Verrassend Voorthuizen” had de primeur op dit bijzondere element van de jubileumeditie  van de Openluchtdienst.

De afgelopen weken hebben we in de sociale media verschillende tips gegeven. Elke keer hadden we iets met zand geplaatst. De aanleg van de rondweg, een beeld uit de beeldentuin in Garderen. En tot slot zelfs een detail van de foto van de zandkunstenaar zelf. Er werd geraden. Soms ook goed geraden. Maar nu maken we het dan ook echt algemeen bekend. De Zandkunstenaar, Gert van der Vijver komt naar Voorthuizen op 23 juni, om de dienst op te luisteren.

De zandkunstenaar zal tijdens de dienst, enkele liederen en de meditatie ondersteunen op een manier die alleen hij kan. Doorleefd en onnavolgbaar kunstig. Hoewel de zandkunstenaar zich dienstbaar opstelt aan de boodschap van de dienst, zal het zeker een bijzonder schouwspel opleveren, waardoor het thema “Voorthuizen Viert…” nog meer ervaren zal kunnen worden.

Weer een extra reden om naar de Openluchtdienst te komen op 23 juni!

Voorthuizen Viert… 10 jaar!!

We zijn weer begonnen. Nou ja, we, het organiserend team is begonnen.

Een nieuw jaar. En dit jaar een bijzonder jaar: 10 jaar openluchtdienst met 10 kerken van Voorthuizen elk jaar 1 dag samen in één dienst. Wat een bijzonder iets is dat. In een wereld waar alles en iedereen juist tegenover elkaar lijkt te staan. Rijken tegenover armen, vrije burgers tegenover vluchtelingen, klimaatakkoorders tegen hen die dat allemaal veel te snel vinden gaan. In die tijd zochten en zoeken de kerken van Voorthuizen elkaar juist op! Werken we samen. Organiseren we ons gezamenlijk, in Kerstdiensten, Praise-avonden, maar alweer 10 jaar ook in de Openluchtdienst.

Is dat niet een feest waard!?

Voorthuizen Viert… 10 jaar openluchtdienst. Voorthuizen Viert… samen BijEen. Voorthuizen Viert… en kijkt Omhoog. Voorthuizen Viert…en staat stil. Voorthuizen Viert… 10 jaar Samen Bouwen.  En zo hebben we al 10 thema’s met elkaar gevierd.

Daarom kon het thema ook niet anders zijn dan: Voorthuizen Viert…

We zullen via de website, op instagram, op facebook en op twitter allerlei bijzonderheden aankondigen die u en jij op deze feestelijke Openluchtdienst kunnen meemaken.

Schrijft u/ zet jij 23 juni alvast in uw/ jouw agenda?

Wordt vervolgd…