Openluchtdienst 2020

Openluchtdienst 2020
Het is 28 juni 2020. Normaal gesproken zouden er dan vanaf half zeven allerlei mensen druk in de weer zijn op het oranjeterrein. Slepende met podiumdelen, stoelen, tafels. kabels voor geluid en techniek. En langzamerhand zou er dan gezang en muziek vanaf het oranjeterrein klinken. De Openluchtdienst van 2020. Helaas, dit jaar niet.
Om toch de datum niet ongemerkt voorbij te laten gaan, vindt u hier een filmpje van 20 minuten, waarin een compilatie van allerlei hoogtepunten van de afgelopen jaren Openluchtdienst Voorthuizen. Wij wensen u mooie herinneringen toe.  We hopen u allemaal volgend jaar wel weer te mogen ontmoeten op 27 juni 2021.

De Openluchtdienst 2020 gaat niet door

We hebben helaas de knoop moeten doorhakken. De 11e openluchtdienst Voorthuizen zal niet worden gehouden in 2020. Er was nog teveel onzekerheid over de mogelijkheid (ook voor September) om evenementen te houden als de Openluchtdienst. Of eigenlijk tegen beter weten in hebben we  die optie een tijdlang nog open gehouden.

In overleg met de voorgangers hebben we uiteindelijk toch besloten om helemaal geen openluchtdienst te houden dit jaar.

Ook een editie online of een drive-in editie hebben we nog overwogen. Echter toen we nog eens naar de doelstellingen van de openluchtdienst keken, was het duidelijk. Beide varianten zouden niet voldoen aan het doel: verbinden van christenen en kerken in Voorthuizen.

Het doet ons pijn, om nu juist na de overweldigende Openluchtdienst 2019 (10e editie) niet door te kunnen gaan met een nieuwe en 11e editie. Maar we weten dat ook in deze corona-tijd, we niet uit Gods hand gevallen zijn of zullen vallen. Hij regeert. Als hij het wil zullen we samenkomen op de 4e zondag van Juni 2021, dat is 27 juni 2021. Over de inhoud zullen we na de zomer alweer gaan nadenken. Voor dit jaar wensen we u veel gezondheid en verbinding toe. Ondanks corona. Ga met God! Tot volgend jaar!

Het organisatieteam Openluchtdienst Voorthuizen.


Buitengewoon – Logo

De openluchtdienst kent een algemeen logo. Of eigenlijk is dat het algemene logo om de activiteiten van de samenwerkende kerken aan te duiden. Dus een logo voor meer dan alleen de openluchtdienst.  Een logo wat bestaat uit een veelkleurige kerk. En je hoeft niet eens zo ver te kijken om te zien dat het allemaal stukjes zijn van de puzzel kerk. Veelkleurig, veelvormig en samen een kerk.

Elk jaar willen we het jaarthema van de openluchtdienst weer goed voor het voetlicht brengen. Een herkenningspunt, waaraan we het nieuwe jaar kunnen herkennen.  En hij was al aangekondigd, ook voor het thema Buitengewoon hebben we weer een mooi herkenbaar logo laten ontwerpen. Opnieuw door Tjeerd Veenstra, die zo langzamerhand onze huisontwerper is. (best eens goed om hem even in het zonnetje te zetten. Hij zet zich elk jaar weer belangeloos in)

Het logo voor dit jaar staat weer bol van de symboliek. Maar we gaan het er deze keer niet voor u uithalen. Dat laten we aan uzelf over. Het thema is ‘buitengewoon’. Het logo is dit jaar ook weer buitengewoon!


 

Thema van de Openluchtdienst 2020

Wat een buitengewone kansen hebben we hier in Voorthuizen om een gezamenlijke kerkdienst te houden eens per jaar. En wat een buitengewoon gegeven dat we dat al ruim 10 jaar doen. Hoe buitengewoon bijzonder is het als we kijken dat de kerken in Voorthuizen niet stil blijven staan bij de verschillen, maar vooral ook op zoek gaan naar de overeenkomsten. We beseffen dat niet altijd. Misschien vinden we het wel helemaal niet buitengewoon.

Laten we eens naar ons land kijken. Een land waar de ene angst over de andere heen buitelt. Waar boos zijn steeds normaler wordt (“kom op voor jezelf!!”, “Laat niet over je heen lopen!!”). Ik hoef maar het woord Immigratie te noemen en de discussie gaat los. Ik hoef maar Corona te noemen en we hebben er allemaal wel een gedachte bij. Is het niet over het virus zelf, dan wel over de – al of niet sociale – media. En laten we over het woord Windmolens maar helemaal zwijgen. Of Klimaat in het algemeen.

Hoe buitengewoon is het dan, als we vriendelijk zijn naar iedereen? Als we

gastvrij zijn naar onze zomer- en andere gasten? Hoe buitengewoon is het dan dat we elkaar helpen, waar dat nodig is, in deze geïndividualiseerde samenleving? Dat we respect hebben voor die ander, zoals die is? Dat kerken elkaar opzoeken omdat je ook van elkaar kunt leren? Beseffen we, dat we in een buitengewoon dorp leven, in een buitengewone gemeente, in een buitengewoon (mooie) streek?

Van wie zouden we dat buitengewone eigenlijk het beste kunnen afkijken? Daar willen we met 3000  mensen op een zondagmorgen in juni nadenken. Het zal je dan ook niet verwonderen, dat het thema voor dit jaar is:

“Buitengewoon”

In een volgend bericht meer hierover.


Openluchtdienst 2020 we zijn begonnen!

foto van de organisatie van 2019
Het organisatieteam van 2019. Vier mensen gaven aan te willen stoppen.

De voorbereidingen van een nieuw seizoen zijn weer volop aan de gang. Wij zijn buitengewoon blij, dat we na de bijzondere dienst van 2019 weer door kunnen gaan met het organiseren van de editie van 2020. Even was het spannend of we wel door konden gaan met de organisatie. Na de editie van 2019 hebben vier mensen van de organisatie aangegeven te willen stoppen. Vier mensen met veel ervaring, die met het 10 jarig bestaan van de openluchtdienst voor zichzelf hadden vastgesteld, dat het voor hen ook goed was geweest. Wij willen hen nogmaals bedanken. Enkelen waren alle tien jaar betrokken bij de openluchtdienst. Dan is het ook mooi om het stokje over te dragen naar een nieuwe lichting mensen, die vol energie in 2020 hun schouders onder de openluchtdienst willen zetten.

Die nieuwe lichting is gevonden! En… we hebben 25 februari met de afgevaardigden van bijna alle organiserende kerken bij elkaar gezeten. Een mooie vergadering. Een eerste kennismaking, maar een buitengewoon goede kennismaking.

We zijn God dankbaar voor deze nieuwe groep, waarmee we vol energie de editie 2020 kunnen organiseren. Op zondag 28 juni 2020 bent u weer welkom.

Binnenkort komen we met het thema en het logo.