Collecte aanbevolen!!

De collecte voor de openluchtdienst wordt elk jaar weer van harte bij u aanbevolen. Het kost veel geld om een openluchtdienst jaarlijks te organiseren. We rekenen dan op een bedrag per stoel. Nu we ook voor de mensen die niet kunnen komen kosten maken, kunnen we zeggen, dat we per aanwezige (op het terrein of thuis) een bedrag per ‘stoel’ nodig hebben om uit de kosten te komen.  Elk jaar zijn we toch weer verrast en dankbaar, dat dat geld er komt. Want ook dat spreekt niet vanzelf!

Een put voor Afrika

Ainsi De L'eau Dans Le Désert Du Sahara, Le Maroc, L'Afrique Du Nord Banque D'Images Et Photos Libres De Droits. Image 44080113.
Naar aanleiding van het verhaal van de dienst over de Samaritaanse vrouw bij de bron/put, willen de voorgangers een put schenken aan een dorp in Afrika. Jezus gaf aan een buitenlandse vrouw levend water uit een hemelse bron; van Jezus zelf!

Omzien naar een ander? Uit de put? Al snel kom je dan uit op mensen, die helemaal geen schone bron hebben voor hun eerste levensbehoefte. Geen put om jezelf te kunnen voorzien van schoon water. Geen mogelijkheid om zonder allerlei risico op ziekteverwekkers water tot je te nemen, of te gebruiken om je te wassen. Ja dat bestaat nog in de wereld.

Dubbel doel één collecte

En daarom willen we de collecte deels bestemmen voor mensen in Afrika, om te kunnen bijdragen aan een put voor schoon (drink)water. Nu is het zo dat een put zo maar € 5.000,–  kost. Zouden wij vanuit de Openluchtdienst, dit jaar mensen in een ander werelddeel kunnen laten delen in onze zegen?

Daarom bevelen we dit jaar de collecte nog meer aan. Deels om te kunnen voorzien in de organisatie van de Openluchtdienst (zo’n € 5,50 per persoon)  maar deels ook voor een put in Afrika. Als ieder, die aanwezig is of meekijkt in staat zou zijn om € 12,50 bij te dragen in de collecte, dan is er straks behalve de mooie openluchtdienst 2021 ook een put in Afrika.

Doet u, doe jij mee?

4 gedachten over “Collecte aanbevolen!!”

 1. Dag,

  Prachtige Openluchtdienst gisteren!
  Helaas is het niet makkelijk voor de mensen thuis om een gift te geven: geen QR code tijdens de dienst. Ook op de website staat niet overduidelijk hoe je kunt bijdragen!
  Misschien is daar nog iets aan te doen?

  Met vriendelijke groet,
  Marinke Wijnveen

  1. Excuus, door omstandigheden waren wij er nog niet aan toegekomen. Inmiddels is dit rechtgezet. In onze contactgegevens staat nu ook ons rekeningnummer vermeld. dank voor uw reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *