Uit de put

De voorgangers van Voorthuizen, die elk jaar weer het startsein geven om een openluchtdienst namens de kerken, hebben ook dit jaar weer een passend thema bedacht voor de Openluchtdienst. Het thema is: Uit de Put.

Soms zie je het en soms lijkt het erop dat we er nog lang niet zijn. Toch is de ontwikkeling  en de bestrijding van de corona-pandemie steeds gunstiger. Het lijkt erop dat we de bodem van de put bereikt hebben en de weg omhoog hebben gevonden. We komen uit de put. We kunnen onszelf langzaam weer gaan afvragen hoe het zou zijn, als we in ieder geval  de pandemie achter ons kunnen laten.

Aanleiding

In Israël, lang geleden, zat Jezus bij een waterput. Daar had hij een gesprek met een (buitenlandse) vrouw. Dit gesprek vormt het uitgangspunt voor de openluchtdienst.

Uit de put komen. Hoeveel mensen verlangen daarnaar.?! Je zult maar een leven lang moeten worstelen met allerlei gevoelens, die je niet kunt overwinnen. Je zult maar van de ene depressie in de andere vallen. Je zult maar eenzaam zijn. Wat kun je er dan naar uitzien op uit die put te komen.

Hoopvolle toekomst

Uit de put, we zien er allemaal naar uit dat we de negatieve periode kunnen inruilen voor perspectief, voor een hoopvolle toekomst? En eigenlijk was dat ook wat Jezus die vrouw kwam brengen. Haar leven was geen wandeling langs de toppen van het bestaan, helemaal niet. En toen ze dan bij die waterput aankwam, was daar die man die haar leven, door een paar vragen aan haar voorbij liet gaan en haar een hoopvolle toekomst gaf.

Logo

We hebben een bijpassend logo voor dit thema. Het is donker, het is somber. Donkere wolken pakken samen. De letters van het thema zijn zwart. Het lijkt zo eindeloos. Waar is dan dat einde van die pandemie. Hoe kom ik uit mijn eigen sores?

Maar kijk! Daar…in de verte! Of eigenlijk is het helemaal niet zover weg.
Zie je dat?! Licht! Toekomst vol van hoop! Dat is wat Jezus ons biedt.
Hoe?
Kom ook naar de openluchtdienst op 5 september!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *