Het thema voor de openluchtdienst 2023 is gekozen!

polariserenOp zoek naar een thema voor dit jaar, waar de ene crisis over de andere heen buitelt, waar je niet meer weet wat goed is om te denken; om te zeggen. Heen en weer geslingerd in de polarisatie die zich voor je ogen ontwikkelt. Wat is dan een mooi thema voor de openluchtdienst?
Polarisatie: het kan zo snel tussen jou en de ander in gaan staan. Omdat de ander anders denkt. anders is, uit een ander land komt, een ander beroep uitoefent, vanuit een andere blik naar de wereld kijkt, om dat de ander ‘ouderwets’ is, of juist een ‘nieuwlichter’. Omdat de ander echt niet weet hoe we wereld in elkaar zit.

Het zijn allemaal zaken, die ons als mensen uit elkaar kunnen drijven. Als kerken hebben we dat al zo vaak gedaan en gezien. Leer en leven van mensen in andere kerken, opvattingen over de bijbel in andere kerken, het kunnen zomaar zaken zijn die je van elkaar afdrijven. Die ervoor zorgen, dat je niet meer met elkaar het gesprek aangaat als kerken met elkaar.

Wij hebben een Heer en een leraar, die het ons anders voor deed: Jezus. Hij ging juist het gesprek aan, juist met mensen, die het niet met hem konden vinden.

Wat zijn wij gezegend, dat wij iets van die leraar terug zien in het omgaan met elkaar als kerken van Voorthuizen. Als we opnieuw aan de vooravond staan van een nieuwe openluchtdienst! Met een bijpassend thema: Oog voor elkaar!
Heb jij oog voor de ander? En hoe doe je dat dan? Een thema wat dwars tegen de polarisatie in zoekt naar de ander! Dat gaan wij doen op 25 juni 2023. Welkom om mee te vieren met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *